Route

Welke schoenen voor steunzolen? Ons advies en kooptips!

Blog

We weten allemaal dat we onze voeten goed moeten verzorgen. Ze brengen ons immers de hele dag van A naar B. Voor sommige mensen stopt deze extra aandacht niet bij een pedicurebehandeling of een ontspannende voetmassage, maar blijven zij voetklachten houden. Dan kan het nodig zijn om steunzolen aan te laten meten door een podoloog en vervolgens goede schoenen voor steunzolen aan te schaffen.

Voor veel mensen is het dragen van steunzolen een hoge drempel waar ze over moeten, maar het kan juist veel bijdragen aan de gezondheid van de voeten. Zeker in combinatie met goede schoenen.

Uitneembaar voetbed

Het klopt dat niet alle schoenen geschikt zijn om met steunzolen te dragen. De eerste vereiste is dat de schoen een uitneembaar voetbed heeft, zodat deze te vervangen is door de eigen zooltjes.

Wij raden het af om steunzolen bovenop de originele voetbedden te leggen. De steunzolen liggen dan niet netjes vlak en bovendien komt de schoen erg strak te zitten.

Schoenen met uitneembaar voetenbed - geschikt voor steunzolen
Schoenen met uitneembaar voetbed

Zodra je de juiste schoen hebt gevonden met uitneembaar voetbed, voel je direct het verschil van de steunzool. De ondersteuning zorgt namelijk voor een relaxed gevoel in de voetboog en in je tenen.

Stevige schoenen is een must-have

Daarnaast is het belangrijk dat de gekozen schoenen stevig zijn, zowel in de contrefort als in de zool. Het is namelijk de bedoeling dat de steunzolen je voeten gaan ondersteunen. Dat kan alleen als de schoenen de steunzolen en voeten netjes op zijn plek houden.

Veel mensen denken dat zij alle schoeisel kunnen dragen omdat ze steunzolen hebben en dat daarom de kwaliteit van de schoenen er niet meer toe doet. Dit is één van de vijf grootste misverstanden over schoenen, waardoor veel steunzooldragers helaas niet de verlichting van de extra ondersteuning ervaren. Kies dus voor een schoen met een stevige hiel (contrefort), een goede veter- of klittenbandsluiting én een stevige zool.

Kooptips: schoenen geschikt voor steunzolen

Erg belangrijk om te benoemen is dat je de steunzolen het beste meeneemt naar de winkel als je wilt passen. De eigen steunzool is vaak hoger of anders van vorm dan het originele voetbed van de schoen. Wanneer je daar geen rekening mee houdt, zul je achteraf problemen krijgen.

Hetzelfde geldt voor schoenen kopen voordat de steunzolen in bezit zijn. Elke steunzool is anders. Er zijn veel verschillen in type zool, vorm van de zool of materiaalgebruik. Het is daarom vrijwel onmogelijk om een geschikte schoen te vinden zonder dat we met de steunzolen kunnen passen.

In onze gespecialiseerde schoenenzaak zien wij dagelijks klanten die op maat gemaakte zolen in hun schoenen dragen. Veel van deze klanten zijn bang dat zij voortaan alleen nog oubollige schoenen kunnen dragen. En laat dat nou eens helemaal niet waar zijn!


Een ruim aanbod in schoenen voor steunzolen

Vlotte schoenen voor steunzolen

De laatste jaren hebben schoenfabrikanten grote sprongen voorwaarts gemaakt als het gaat om vlotte schoenen voor steunzolen. Vroeger was het assortiment beperkt en was het goed te zien als iemand een comfortschoen droeg.

Gelukkig zijn er tegenwoordig merken die zich hebben gespecialiseerd in het maken van vlotte en modieuze comfortschoenen. Deze schoenen zijn hartstikke trendy en doen wat looks betreft niet onder voor andere modellen. Het aanbod is ruim en voor ieder wat wils. Van hippe laarsjes tot sportieve sneakers. Van luxe, geklede schoenen tot zelfs zomerse sandalen voor steunzolen.

Er is dus absoluut geen reden voor paniek. Wij gaan met je op zoek naar leuke, vlotte schoenen voor steunzolen, die onzichtbaar voor veel comfort zorgen! Neem eens een kijkje in onze collectie voor dames, heren en kinderschoenen.

Vlotte schoenen voor steunzolen
Kom gezellig langs bij Penninx Schoenen in Gemert

Benieuwd naar ons aanbod in de beste schoenen voor steunzolen? Klik op de onderstaande route knop en bezoek onze winkel.

Route

 

← Terug naar overzicht