Route

De 5 grootste misverstanden over schoenen

Blog

Regelmatig komen klanten naar onze winkel met fabels en grote misvattingen over schoenen. Voor ons als schoenspecialisten is het dan ook een alledaagse taak om deze misverstanden te voorkomen.

Om die reden hebben onze medewerkers de 5 grootste en meest voorkomende misverstanden over schoenen op een rijtje gezet.

Als je steunzolen draagt hoef je geen goede schoenen aan

Steunzolen worden op maat gemaakt om jouw voeten op de beste manier te ontlasten en ondersteunen. Om de optimale steun te verkrijgen van je zooltjes, draag je het best een stevige schoen die je voeten en de steunzolen goed op hun plek houdt.

Een slappe of niet passende schoen, geeft de voet teveel ruimte om de ongewenste beweging te maken. Hiermee doe je onbedoeld de werking van de zolen tekort en kunnen de klachten blijven voortduren. Laat je dus altijd goed adviseren voor de best passende schoenen.

TIP: We hebben een blog geschreven waarin we uitleggen wat goede schoenen zijn voor steunzolen.

Lopen op blote voeten is gezond

Regelmatig horen wij klanten de volgende woorden uitspreken: “Op blote voeten lopen is natuurlijk en daarom het beste voor je voeten.” Hierover kunnen we kort zijn: dit is een groot misverstand. Hoewel op blote voeten lopen inderdaad heel natuurlijk is, is de ondergrond dat vaak niet.

op blote voeten lopen is gezond - misvattingen over schoenen

Onze voeten zijn niet gemaakt om blootsvoets over asfalt of tegelvloer te gaan. Bescherm en ondersteun je voeten daarom binnens- én buitenshuis met goede schoenen. Lopen op blote voeten kan voetklachten opleveren zoals hielspoor.

Op een zachte, natuurlijke ondergrond als zand of gras is het daarentegen wél goed om met blote voeten te lopen.

Leren schoenen zijn slecht voor het milieu

Wij zijn groot voorstander van de duurzaamheidstrend van de afgelopen tijd. Helaas denken veel mensen dat een duurzame schoen niet van leer mag zijn. Het tegenovergestelde is echter waar. Een leren schoen is in veel gevallen juist een goede investering.

Het natuurlijke materiaal vormt zich naar je voet en is goed te onderhouden, waardoor ze lange tijd meegaan. Een goede leren schoen is vaak te verzolen. Op zijn tijd een bezoekje aan de schoenmaker verlengt de levensduur dus nog extra.

Houdt er rekening mee dat de alternatieven (zoals vegan schoenen) vaak van kunststof of plastic zijn gemaakt en daardoor de nodige voetproblemen kunnen veroorzaken zoals overmatig transpireren en zwemmerseczeem.

Comfortschoenen zijn oubollig

“Help, ik heb een brede voet en ik moet een steunzooltje dragen! Nu kan ik alleen van die lelijke, oubollige schoenen aan.”

Dit is een groot misverstand, comfortschoenen zijn niet meer oubollig. In onze winkel zijn we de laatste jaren het tegendeel aan het bewijzen met onze modieuze schoenencollectie voor jong en oud. In onze collectie vind je van alles, van elegante pumps tot sportieve sneakers en van vrouwelijke laarsjes tot stoere boots. Allemaal geschikt voor je eigen steunzooltjes en zelfs beschikbaar in diverse wijdtematen. Dit allemaal, volgens de laatste modetrends.

penninxschoenen-interieur

Kom dus eens langs in onze winkel. Wij laten je graag kennis maken met de hippe, comfortabele schoenen van vandaag.

Mijn schoenen zijn nog mooi, dus voorlopig nog niet aan vervanging toe

Een mooie schoen wil je natuurlijk mooi houden door ze regelmatig te poetsen. Met alle verschillende onderhoudsmiddelen en tips die er tegenwoordig te krijgen zijn, is het mogelijk om je schoenen er als nieuw uit te laten zien. Dit heeft als gevaar dat je niet goed ziet of je schoenen beginnen te slijten.

Na een bepaalde periode zal je merken dat de schoenen hun stevigheid verliezen en je voeten niet meer optimaal ondersteunen. Dan zijn ze aan vervanging toe, ook al zijn ze van buiten nog altijd glimmend gepoetst.

Vind je het moeilijk om te beoordelen of je schoenen beginnen te slijten? Loop dan even de winkel binnen, dan kijken we graag even met je mee.

Route

 

← Terug naar overzicht