Route

Van prints tot witte sneakers: Zo onderhoud je moeilijke materialen!

Blog
Onderwerp Belangrijkste punten
Algemeen Vervangen van schoenen vaak verkozen boven poetsen; onderhoud verlengt de levensduur.
Prints Reinigen met zachte borstel/microvezeldoek; delicate gelpoets voor voeding en kleurbehoud; beschermen met vuil- en vochtafstotende spray (zoals de Collonil Carbon Pro).
Metallics Speciale metallic kleurenpoets beschikbaar; voor extra dekking: een pasta in goud-/zilverkleur; inspuiten met beschermende spray voor metallic finish.
Combinaties materialen Carbon Leather Care spray voor glad leer, suède, nubuck en mesh; afronden met beschermingsspray.
Witte sneakers Belang van grondige reiniging en bescherming; Midsole Cleaner voor zolen; optioneel is het vervangen van witte veters.
Service Specifieke vragen over schoenonderhoud zijn te stellen in de winkel; geen schoen onmogelijk om netjes te houden.

Je wil niet geloven hoeveel mensen liever hun oude schoenen vervangen dan ze te poetsen…

Nou juichen we iedere reden om nieuwe schoenen te kopen van harte toe. Zelf hebben wij ook meer schoenen in de kast staan dan we kunnen tellen, maar zonde is het wel.

Om de levensduur van je schoenen te verlengen is onderhoud noodzakelijk. Zelfs de materialen die als moeilijk te boek staan, zijn prima netjes te houden met de juiste aandacht.

In deze blog behandelen we specifieke materialen met een handige stap-voor-stap uitleg.

Hoe onderhoud je schoenen met prints?

Schoenen met prints onderhouden - 1

Printmaterialen zijn de laatste jaren niet meer weg te denken uit het modebeeld. Dit is hoe je schoenen met een printje het beste kunt onderhouden:

1. Prints reinig je het best met een schone, zachte borstel of een microvezel reinigingsdoek.
2. Qua verzorging kiezen wij het liefst voor een delicate gelpoets. Deze voedt het materiaal en haalt de kleur op.
3. Het belangrijkste bij prints is de bescherming met een vuil- en vochtafstotende spray zoals de Collonil Carbon Pro.

Metallic materiaal poetsen en beschermen

Schoenen met metallic schoonmaken

Goud, zilver en andere metallics doen het goed bij de dames en meiden.

In onze winkel is metallic kleurenpoets verkrijgbaar voor passend onderhoud. Daarnaast verkopen wij extra dekkende kleurpasta in goud en zilver onder de naam Colorit.

Om de glans goed te behouden is het van belang om een beschermende spray te gebruiken die mild is voor de metallic finishlaag. De producten van Collonil zijn mild en ontwikkeld voor de nieuwste trendmaterialen.

Combinaties van verschillende materialen onderhouden

Ieder materiaal onderhoud je op een andere manier. Dat maakt de huidige trend van verschillende materiaalcombi’s in één schoen des te lastiger.

Combinatie materialen onderhouden

Gelukkig heeft de Carbon Leather Care spray dit probleem voor ons opgelost. Deze spray is te gebruiken op glad leer, suède, nubuck, mesh en combinaties daarvan, waardoor het makkelijk is om met één product je schoenen te reinigen en voeden.

Voor de beste bescherming sluit je af met een goede vuil- en vochtafstotende beschermingsspray.

Witte sneakers: Reinigen, verzorgen en beschermen

In sneakerland is het al enkele jaren ‘wit’ wat de klok slaat. Bij witte sneakers is het belangrijk om ze vooral goed te reinigen en beschermen.

Afhankelijk van het materiaal van je sneakers, gebruik je het best passende product.

Om ook de zolen mooi wit te houden, kies je voor reiniging met de Midsole Cleaner. Deze lotion gebruik je in combinatie met een schone microvezeldoek en krijgt je zolen weer helder wit.

Mochten je witte veters met een sopje niet meer schoon te krijgen zijn, weet dan dat wij witte veters op voorraad hebben in alle soorten en maten.

Wij staan klaar voor advies

Voor specifieke vragen over schoenonderhoud kun je altijd terecht bij ons in de winkel. Je zult merken dat er geen enkele schoen is, die niet netjes gehouden kan worden met de juiste poets.

Lees ook: 

– Onderhouden van wandelschoenen en GORE-TEX materiaal
– Hoe onderhoud je (glad) leren schoenen?
Suéde en nubuck onderhouden

← Terug naar overzicht