Route

Schoenen onderhouden? 3 handige tips!

Blog

Je wilt niet geloven hoeveel mensen liever hun oude schoenen vervangen dan dat ze te poetsen… Nou juichen we iedere reden om nieuwe schoenen te kopen van harte toe. Zelf hebben wij ook meer schoenen in de kast staan dan we kunnen tellen, maar zonde is het wel.

Een schoen van goede kwaliteit, kan met een goede verzorging veel langer mee dan een fluitje uit de discountwinkel. De hogere aanschafprijs klinkt dan lang zo gek niet meer. Het goed onderhouden van een paar leren schoenen kost helemaal niet zoveel tijd en moeite als je misschien zou denken. Met een paar universele producten en een paar minuutjes tijd kom je al een heel eind. Ga je schoenen onderhouden? Tips voor het beste resultaat lees je in deze blog.

Tip #1: onderhoudsspray doet wonderen

Van alle schoenen onderhoud tips, is dit veruit de beste. Het eerste product dat iedereen zou moeten gebruiken is een goede beschermingsspray. Deze beschermt de schoenen tegen vuil en vocht en legt dus eigenlijk een afstotend filmlaagje over de schoen.

Een kwaliteitsschoen is gemaakt van natuurlijke materialen, niet van kunststoffen. Natuurlijke materialen zoals glad leer en suède hebben vrijwel alleen positieve eigenschappen.

Een nadeel is echter het vermogen om vocht en vuil op te nemen, waardoor een goede bescherming onontbeerlijk is.

Een fijne, universele spray is de Carbon Pro Spray van het merk Collonil. Deze is te gebruiken op alle soorten leer, nubuck en suède, zelfs als ze een moderne finishlaag hebben. Bekijk ons stappenplan om suéde en nubuck te onderhouden.

Tip #2: reinigen en voeden

Naast beschermen, willen we onze schoenen ook kunnen reinigen en voeden.

Hoewel we nog steeds klanten in de winkel treffen die hun dure leren sneakers in de wasmachine stoppen, willen we dat toch ten strengste afraden. Een schoen die drijfnat is geweest en behandeld is met agressieve zeep, wordt vaak stug en lelijk en zit nooit meer zo comfortabel als voorheen.

Liever adviseren we de Bamboo Spray van Collonil. Deze spray maakt het vuil los, waarna je het met een schone, droge doek kunt verwijderen. Tevens voedt het het leer. Pluspunt is dat deze Collonil Bamboo spray op alle soorten leer en textiel gebruikt kan worden.

Witte schoenen onderhouden? Tip #3

De altijd populaire witte sneaker willen we even uitlichten. Deze domineert al seizoenenlang het straatbeeld, maar is voor velen lastig smetteloos te houden.

Toch hoeft ook een witte schoen geen problemen op te leveren. Het belangrijkste bij een witte sneaker is reinigen.

Dit kan met de Collonil Bamboo Spray, maar ook met de klassieke kleurloze schoenpoets uit een potje. Daarna kun je eventuele beschadigingen bijwerken met een product naar keuze. Een witte schoencrème is geschikt, maar ook de tubes van Colorit. Dit is een dekkende witte pasta die de schoen als nieuw maakt. Nieuwe veters zorgen voor het puntje op de i.

>> lees ook onze tips voor het schoonmaken van je schoenzolen

Onderhoudsproducten van Collonil

In de winkel verkopen wij onderhoudsproducten van het merk Collonil. Zij werken samen met de grotere schoenfabrikanten, zodat ze elk seizoen kunnen inspringen op de nieuwste materialen en kleuren.

Voor specifieke vragen over schoenonderhoud kun je altijd terecht bij ons in de winkel. Je zult merken dat er geen enkele schoen is, die niet netjes gehouden kan worden met de juiste poets.

Met slechts een kleine verzorgingskit, kan je de levensduur van je schoenencollectie flink verlengen. Investeer dus meteen bij aanschaf van een paar in de juiste onderhoudsmiddelen en geniet nog langer van je nieuwe schoenen.

Route

 

← Terug naar overzicht