Route

Schoenzolen weer wit maken? Onze schoonmaaktips

Blog

Schoenzolen als eyecatchers

De uitstraling van een schoen wordt voor een groot deel bepaald door de zool. Zijn je mooie witte schoenzolen dus vies? Dan kun je maar beter je schoenzolen weer wit maken.

Voorheen waren schoenzolen vaak het ondergeschoven kindje tijdens het ontwerpproces. Functionaliteit boven esthetiek. Maar tegenwoordig spelen de schoenzolen steeds vaker een glansrol. Zeker de laatste seizoenen zien we steeds meer bijzondere zolen voorbijkomen. Op dit moment zien we vooral veel chunky zolen, zowel bij boots als bij sneakers en laarsjes.

Ook met de kleur wordt meer gevarieerd. De meeste schoenzolen zijn allang niet meer in veilig zwart of grijs. Iedereen kent wel de witte zolen onder de sneakers. Helemaal nieuw zijn de felgekleurde zolen in bijvoorbeeld kobaltblauw en felrood. Echte eyecatchers dus.

dikke-schoenzolen-rood-penninx

Wanneer de zolen zo belangrijk zijn voor het aanzien van de schoen is onderhoud heel belangrijk. Een mooie witte sneaker met vieze zolen is niet echt een lust voor het oog. Poetsen is daarom het devies.

Schoenzool weer wit maken met tandpasta, waarom niet?

Vaak wordt er meteen grof geschut ingezet om de schoenzolen weer wit te maken. Zo horen we in de winkel regelmatig dat er schuurmiddel, tandpasta of zelfs een wasmachine aan te pas komt om de schoenen goed te reinigen.

De kans is echter heel groot dat de schoenen schade oplopen door ze zo hard aan te pakken. Dit soort huismiddeltjes laten namelijk krasjes achter op de zolen waardoor ze nog sneller vuil vasthouden of beschadigen het leer van de schoen. Absoluut zonde van die mooie schoenen, vinden wij.

Schoenzolen weer wit maken

Beter kun je kiezen voor een product dat speciaal is ontwikkeld voor het reinigen van schoeisel.

Zo werkt de Collonil Gel heel goed voor het reinigen van zachte, wat poreuzere zolen. Voordeel van deze reiniging is dat het op de gehele schoen gebruikt kan worden, op alle materialen behalve suède. Een multifunctioneel product dat niet mag missen in de schoenverzorgingsset.

>> meer schoonmaaktips voor je schoenen

Voor intensief reinigen: Collonil Carbon Midsole Cleaner

Voor de lastige vlekken is er de Carbon Midsole Cleaner. Deze lotion is een intensieve reiniging voor de zoolranden. Je brengt het product in ronddraaiende bewegingen aan met een microvezeldoek. Bij hardnekkige vlekken of vuilophoping in randen kan je werken met een tandenborstel of nagelborstel om voorzichtig te schrobben. Als laatste neem je de zolen af met een schone, droge doek.

Bij goed onderhoud heb je het langst plezier van je mooie schoenen.

collonil-carbon-midsole-cleaner

Meer informatie? Neem contact op met ons of kom langs in onze schoenenwinkel.

Route

 

← Terug naar overzicht