Route

Alles over het onderhoud van wandelschoenen

Blog

In de coronaperiode trekken veel mensen snel hun wandelschoenen aan om er lekker op uit te gaan. Zo horen we bijvoorbeeld dat mensen regelmatig een stevige wandeling gaan maken in de bossen. Om jarenlang plezier te hebben van je wandelschoenen is onderhoud superbelangrijk.

Lees de onderstaande informatie goed door, onderhoud je wandelschoenen en verleng de levensduur van je wandelschoenen aanzienlijk.

Wandelschoenen onderhouden en waterdicht maken

Elke wandelschoen hoor je goed in te spuiten met een beschermende spray. De Collonil Carbon Pro Spray legt een beschermende laag over de schoenen heen die ervoor zorgt dat vuil en vocht minder kans krijgen.

Deze spray dient na elke vijftien draagbeurten opnieuw opgebracht te worden voor het beste resultaat.

Voor volledig waterdichte wandelschoenen kan je het beste kiezen voor een model met Gore-Tex voering.

Dit is een speciale textielvoering die wel ademt, maar geen vocht doorlaat. In tegenstelling tot wandelschoenen met lederen voering, hebben deze schoenen geen extra behandeling nodig om waterdichtheid te beloven.

Wandelschoenen reinigen en voeden

Daarnaast is het belangrijk om het bovenmateriaal van je wandelschoenen op de juiste manier te reinigen en te voeden om het in topconditie te houden. Lees hier onze tips hoe je dit doet en welke onderhoudsproducten je moet gebruiken.

Geef je wandelschoenen dus de aandacht die ze verdienen, dan geven zij je vele kilometers wandelplezier.

Wandelschoenen versleten?

Je wandelschoenen zijn versleten. Het kan echt niet langer en je wilt een paar nieuwe, goed passende wandelschoenen. Wij adviseren je bijna altijd Meindl wandelschoenen. Ben je benieuwd naar dit merk of wil je meer informatie over wandelschoenen? Kom naar onze winkel, neem een kijkje in onze Meindl collectie of open onze wandelschoenen koopgids.

Route

 

← Terug naar overzicht