Route

Meindl wandelschoenen: dé favoriet bij wandelaars!

Blog

De herfst is het seizoen bij uitstek voor heerlijke, lange wandelingen in de buitenlucht. Zeker in deze coronatijd waarin thuiszitten de norm is, is voldoende bewegen voor veel mensen lastig gebleken.

Een wandeling in de eigen omgeving is een gezonde manier om te ontspannen én in beweging te blijven. Voor een sportieve wandeling heb je maar één ding nodig en dat is een paar goed passende Meindl wandelschoenen.

Meindl: Al 300 jaar pure Duitse kwaliteit

Bij ons in de winkel hebben we ervoor gekozen om het Duitse merk Meindl in de collectie op te nemen.

Hoewel het produceren van de schoenen nog met ouderwets handwerk wordt gedaan, is Meindl absoluut een innovatief merk te noemen. Zo gebruiken zij het Meindl Memory Foam-System in hun schoenen wat zorgt voor een optimale pasvorm en zijn de meeste modellen afgewerkt met een Gore-Tex voering. Daarnaast wordt er veel aandacht besteed aan kwaliteit en comfort.

Voor iedere soort wandeling is een geschikte schoen te vinden, of je nu het liefst wandelt in de bergen of in onze mooie Nederlandse natuur.

meindl-banner-penninx

Welk type Meindl wandelschoen heb ik nodig: A, A/B of B?

De wandelschoenen van Meindl beschikbaar in verschillende categorieën, A wandelschoenen, A/B wandelschoenen en B wandelschoenen.

Wandelschoenen in de A-categorie zijn de wat soepelere wandelschoenen van lage- tot halfhoge modellen. Deze schoenen zijn voornamelijk geschikt voor vlakkere wandelingen.

De A/B variant heeft een wat stuggere zool en is geschikt is voor de wat ruwere ondergronden.

Wandelschoenen in de B-categorie zijn écht een slag stugger qua onderwerk. De hoge modellen zorgen dan ook voor meer stevigheid en stabiliteit rondom de enkels bij ruwere bergwandelingen.

Wil jij graag meer advies over de keuze voor de juiste wandelschoen? Kom eens langs in onze winkel en wij praten je bij over de mogelijkheden.

TIP: lees onze blog waarvoor je allemaal terecht kunt bij Penninx Schoenen.

Levensduur van Meindl wandelschoenen verlengen?

Om jaren plezier te kunnen hebben van je nieuwe Meindl wandelschoenen, is het zaak om goed voor ze te zorgen. Daarvoor is wel wat materiaalkennis vereist en daar kunnen wij je bij helpen. Lees online onze tips voor het onderhoud van wandelschoenen.

Of bezoek onze winkel voor advies over het verlengen van de levensduur van je wandelschoenen.

Route

 

← Terug naar overzicht