Route

Goede schoenen voor reuma of artrose? Ons advies

Blog

Voetproblemen zijn vaak gerelateerd aan medische aandoeningen. De bekendste veroorzakers zijn reuma en artrose. Deze klachten maken het lastig om goed passende en comfortabele schoenen te vinden. In dit artikel helpen wij je bij het vinden van goede schoenen voor reuma of artrose. Het dragen van de juiste schoenen kan de pijn namelijk verzachten.

Veelvoorkomende voetproblemen bij reuma en artrose

Veel mensen met reuma hebben ook last van voetproblemen. Deze ontstaan vaak door standsveranderingen als gevolg van stijfheid en vergroeiingen. Daarnaast kunnen er door zwellingen aan de voetgewrichten pijnklachten ontstaan aan de gehele voet.

Wat veel mensen niet weten is dat artrose de meest voorkomende vorm is van reuma. Een artrosevoet kan pijnklachten hebben door stijfheid en gewrichtsontstekingen. Daarnaast ontstaan er regelmatig bewegingsbeperkingen door verandering van de vorm van gewrichten en door gewrichtsontstekingen.

Wat zijn reumatische schoenen?

Reumatische schoenen zijn zacht met een goed voetbed. Bij reumatische schoenen is het belangrijk dat er een stevig contrefort in zit voor extra houvast. Dit betekent dat de hielondersteuning van goede kwaliteit is en daardoor veel steun biedt aan de voet.

Ook een goede afwikkeling kan de pijn van reuma voeten verlichten. Een schoen met goede afwikkeling helpt de voet met buigen waardoor je met minder pijn gaat lopen.

xsensible schoenen voor reuma en artrose
Xsensible Stretchwalker schoenen voor dames

Schoenen voor mensen met artrose

Bij artrose wordt het kraakbeen in je gewricht dunner, waardoor het onderliggende bot beschadigd kan raken. Belangrijk bij schoenen voor mensen met artrose is dat ze goed passen en een goede afwikkeling hebben. Daardoor kan de voet met meer ontspanning bewegen.

Voorbeelden van schoenen voor artrose zijn: Xsensible, Durea en Waldlaufer. Belangrijk hierbij is dat wordt gekeken naar de juiste wijdte voor jouw voet. Al deze merken hebben uitneembare zolen en zijn daardoor ook prima te dragen met een eigen aangepast supplement of steunzool.

stretchwalker schoenen voor reuma voeten of artrose - demping onderkant zool
Goede dempende zool van Xsensible

Goede schoenen voor reuma

Ideaal bij schoenen voor reuma is dat er geen stiknaad op het voorblad zit. Daarnaast zijn verschillende schoenen voor reuma extra zacht in zowel de voering als demping in de zool.

Voorbeelden van goede dames schoenen voor reuma zijn: Xsensible, Durea Go, (enkele modellen van) Wolky en Waldlaufer. Voor heren met last van reuma hebben we Xsensible, Mephisto en Gijs.

gijs schoenen voor mensen met artrose of reuma - wat zijn goede heren schoenen voor reuma?
Gijs herenschoenen: goede optie voor reuma of artrose (beschikbaar in breedtematen)

Leestip: de juiste schoenen tegen hielspoor of hallux valgus.

Ons advies

Voor zowel reumatische klachten als voetklachten vanwege artrose is het advies om je voeten goed te laten meten in een gespecialiseerde schoenenzaak.

In onze schoenenwinkel meten en kijken we zorgvuldig naar je voeten. We kijken samen hoe we jouw voetklachten kunnen verminderen door de juiste schoenen aan te meten.

Route

 

← Terug naar overzicht