Route

De 5 beste schoenen tegen hielspoor klachten

Blog

Last van vervelende pijn onder je hak? Meestal duidt dit op hielspoor. In onze winkel komt het gesprek regelmatig op hielspoorklachten. Een vervelende kwaal die soms lange tijd voor hevige pijn zorgt.

Hielspoor is een veelvoorkomend probleem waarbij je een stekende pijn onder de hiel voelt bij het lopen of staan. Deze klacht komt vaker voor bij mensen die veel tijd staand doorbrengen. Gelukkig zijn er voor deze mensen speciale schoenen die de pijn verlichten.

Advies voor hielspoor schoenen - penninx schoenen

In deze blog bespreken we vijf type schoenen die helpen bij het verminderen van hielspoor klachten. Ook helpen we met het zoeken naar de belangrijkste kenmerken bij het kiezen van de schoenen tegen hielspoor.

Wat is hielspoor en waarom is het belangrijk om er iets aan te doen?

Onder de voet loopt de voetzoolpees. Deze pees verbindt de voorvoet met de hiel. Wanneer de aanhechting van de pees overbelast raakt, ontstaat een scherpe pijn onder de voet richting de hiel. De verkalking die dan ontstaat noemen we hielspoor.

Wat is hielspoor - Penninx Schoenen
Hielspoor ontstaat door overbelasting van de voetzoolpees

De pijn is voelbaar zodra je de voet belast door erop te staat of te lopen. In rust wordt de pijn minder of verdwijnt het zelfs.

Hoewel hielspoor in sommige gevallen zelf kan genezen, kan het ook leiden tot blijvende klachten als het niet wordt behandeld. Het is belangrijk om er iets aan te doen omdat het de mobiliteit kan beperken in de dagelijkse activiteiten.

Met de juiste behandeling, waaronder het dragen van goede schoenen, kun je hielspoor de baas zijn.

Oorzaak en behandeling van hielspoor

Hielspoor ontstaat zoals gezegd door overbelasting van de voetzoolpees. Het ontstaat geleidelijk, slechts in enkele gevallen wordt het veroorzaakt door een plotselinge blessure.

Doordat de klacht geleidelijk opbouwt, duurt het vaak ook een langere tijd voor de klachten weer verdwijnen. Voorkomen is dus beter dan genezen.

Hielspoor kan verschillende oorzaken hebben. Fanatiek sporten is een veelgehoorde en dan met name sporten waarbij hard wordt gelopen of veel wordt gesprongen. De landing van de voet op de grond geeft een grote belasting en kan na langdurige overbelasting hielspoor veroorzaken.

hielspoor pijn verminderen - oorzaak & behandeling

Zorg dat de spieren in de voeten goed warm zijn voor je gaat sporten of een flinke wandeling gaat maken. Dit kan al door eenvoudige rek- en strekoefeningen. Informeer daar gerust naar als je bij ons in de winkel bent.

Daarnaast geeft lopen op blote voeten een hoger risico door de harde ondergronden waarop we lopen. Onze voeten zijn niet gemaakt om te lopen op verharding. Kies daarom ook binnenshuis voor een comfortabele schoen.

Hielspoor door nieuwe schoenen

Ook nieuw schoeisel kan hielspoor veroorzaken. Schoenen die een slechte pasvorm hebben of niet goed passen bij de voet, kunnen vervelende klachten geven. Door te platte zolen of te weinig ondersteuning kan de voet makkelijk overbelast raken.

Bij warm weer lopen veel mensen soms wel de hele dag op goedkope (bad)slippertjes. Die slippers geven geen ondersteuning aan de voet en geven bij iedere stap nog een extra tikje tegen de hiel. Na de zomer zien we doorgaans veel gevallen van hielspoor. Let daarom extra op het dragen van goede zomerschoenen.

Vaak kiezen mensen uit zuinigheid voor een schoen van lagere kwaliteit. Een goede schoen is best een flinke uitgave, maar betaald zich uiteindelijk terug door de langere levensduur van de schoen en de gezondheid van de voeten.

Hoe vind ik de juiste schoenen tegen hielspoor klachten?

Geduld is een schone zaak bij het laten genezen van hielspoor. Het belangrijkste is dat de voetzoolpees niet verder overbelast wordt. Dit kan bereikt worden door te kiezen voor een schoen met een veel demping, omdat dit kan helpen om de druk onder de voet te verminderen.

Hielspoor schoenen met goede demping
Hielspoor schoenen met extra demping

Daarnaast is een (extra) afwikkeling en de juiste pasvorm cruciaal. Schoenen die qua pasvorm te los of te strak zitten kunnen zorgen voor extra druk onder de voet.

Er bestaan ook speciale inlegzooltjes die in de schoen gelegd kunnen worden voor extra demping.

De 5 beste schoenen tegen hielspoor

Zowel in onze herencollectie als damescollectie hebben we verschillende merken die modellen op de markt hebben gebracht speciaal geschikt bij hielspoorklachten. Hieronder bespreken we onze top 5 beste schoenen tegen hielspoor klachten:

#1 Xsensible Stretchwalker

Xsensible Stretchwalker maakt vlotte modellen met een goede demping. De stretchwalker wordt door onze klanten als nummer 1 bestempeld tegen hielspoor klachten.

Xsensible Stretchwalker tegen hielspoor klachten
Xsensible Stretchwalker

#2 Wolky Roll-Moc

Wolky heeft met hun Roll-zool een klassieker in huis met een fijne afwikkeling.

Wolky Roll-Moc voor extra afwikkeling
Wolky Roll-Moc: geschikt voor hielspoor

Voor de bredere voet is Wolky al een ruime tijd een voorloper als het gaat om loopcomfort.

#3 Durea

Durea draagt met de lijnen GO, Fleur en `1948` ook een steentje bij. Met een uitgebreid assortiment is er voor jong en oud een geschikte Durea schoen te vinden tegen hielspoor.

Durea Go: schoenen voor hielspoor
Durea Go: schoenen tegen hielspoor

Voor de heren heeft het merk Gijs, wat uit de koker van Durea komt, ook verschillende zooltypes geschikt voor hielspoor.

#4 Xsensible Next Generation

Naast de Stretchwalker van Xsensible heeft dit merk onlangs een nieuwe lijn uitgebracht: de Next Generation.

Xsensible Next Generation tegen voetklachten - Penninx Schoenen
Xsensible Next Generation

Dit model is niet alleen geschikt tegen hielspoor klachten, ze zien er ook nog eens erg modern uit!

#5 Rolling Soft (Gabor)

Schoenen van Rolling Soft valt onder het merk Gabor en zijn zeer geschikt voor hielspoor.

Rolling Soft van Gabor - Penninx Schoenen
Rolling Soft (Gabor) voor hielspoor

We begrijpen dat voetproblemen zoals hielspoor soms complex zijn, maar dat is geen reden om ze te verwaarlozen. In onze schoenenwinkel kijken we graag met je mee om te zoeken naar de beste oplossing.

Wandelschoenen tegen hielspoor

Wandelen is een geweldige manier om in beweging te zijn en fit te blijven. Maar als je last hebt van hielspoor kan het erg moeilijk zijn om de juiste schoenen te vinden. Gelukkig zijn er verschillende wandelschoenen op de markt die extra demping en een goede afwikkeling hebben.

Meindl wandelschoenen voor hielspoor - Penninx Schoenen
Wandelschoenen voor hielspoor

In onze winkel hebben we wandelschoenen tegen hielspoor van het merk Meindl. Dit merk heeft een goede pasvorm en stevige hiel wat druk onder de voet verminderd. De Comfort Fit modellen van Meindl hebben extra afwikkeling en zijn daardoor zeer geschikt voor mensen met hielspoor.

Ons advies bij het kopen van wandelschoenen is: ga altijd langs bij een schoenen speciaalzaak.

Extra tip voor het voorkomen van hielspoor klachten

Let op met het online bestellen van hielspoor schoenen. Er worden vaak speciale hielspoor schoenen aangeboden via internet die niet de juiste pasvorm hebben, wat het probleem alleen maar groter maakt.

Elke voet is anders en daarom is er nooit één type schoen die geschikt is voor iedereen. In plaats daarvan, ga naar een schoenenspeciaalzaak waar ze verstand hebben van voeten en schoenen.

Route

 

← Terug naar overzicht