Route

Welke schoenen voor doorgezakte voeten?

Blog

Heb jij last van doorgezakte voeten? In dat geval kan het lastig zijn om de juiste schoenen te vinden die lekker zitten. Maar niet getreurd, gelukkig zijn er verschillende mogelijkheden als het gaat om schoenen voor doorgezakte voeten. Zelfs met slippers en sandalen kun je de last aan je voeten verminderen. De beste opties lees je in deze blog.

Hoe herken je een doorgezakte voet en wat is de oorzaak?

Een doorgezakte voet is een voet die de neiging heeft om naar binnen te kantelen met een verkeerde loophouding tot gevolg. Deze beweging wordt ook wel overpronatie genoemd.

Wat zijn doorgezakte voeten
Wat is een doorgezakte voet?

Door verslapte spieren en pezen verdwijnt de natuurlijke boog aan de binnenkant van de voet steeds iets meer waardoor de voet met de binnen enkel richting de grond zakt. De voetstand is vaak erfelijk bepaald, maar ook verzwakken onze voetspieren naarmate we ouder worden of wanneer de voet meer gewicht te dragen heeft.

Klachten en hoe te genezen

Door het doorzakken van de voet ontstaat er druk op de spieren en gewrichten met overbelasting tot gevolg. Dit uit zich in eerste instantie met klachten aan de voetspieren en vermoeide voeten. Wanneer de loophouding teveel verandert als gevolg van de doorgezakte voet, kan dit het hele lichaam beïnvloeden. Pijn aan knieën, heupen, rug en hoofdpijn zijn geen uitzondering, maar worden toch zelden gelinkt aan voetproblemen.

Gelukkig is het goed mogelijk om de voetstand te verbeteren en eventuele pijnklachten te verminderen. Een goede schoen zorgt ervoor dat je weer makkelijk kunt lopen. Met een goede wandeling train je je voetspieren en dat heeft weer een positief effect op je doorgezakte voet. Goede schoenen zijn de basis van gezonde voeten.

Doorgezakte voeten - klachten en hoe te genezen
Laat de voetenstand controleren

Bij een bezoek aan onze winkel bekijken wij allereerst de stand van je voeten en je looppatroon en stellen we gerichte vragen over de klachten. Met deze informatie kunnen we een gericht schoenadvies opstellen dat past bij jouw voeten.

Doorgezakte voet of platvoet, wat zijn de verschillen?

Een doorgezakte voet en platvoet worden vaak onterecht door elkaar gehaald. Een platvoet is geen standsafwijking, maar een andere bouw van de voet.

Bij platvoeten is er geen holte aanwezig in voetboog, maar staat de voet plat op de grond. Dit zie je bijvoorbeeld bij baby’s en jonge peuters en helpt de stabiliteit bij de eerste stapjes. Na de kleutertijd ontwikkelt de voetboog zich en rust dan niet meer op de grond.

Mensen met platvoeten ontwikkelen sneller blessures en hebben vaker last van pijn en vermoeidheid in de voeten. Stevige schoenen zijn daarom erg belangrijk ter ondersteuning.

Top 3 beste damesschoenen voor doorgezakte voeten

Heb jij doorgezakte voeten en ben je benieuwd welke schoenen je het beste kunt dragen? Om jou op weg te helpen hebben wij een top 3 samengesteld.

We willen er wel graag een kleine kanttekening bij vermelden, want niet voor iedereen met doorgezakte voeten zijn dit de beste schoenen. Welke schoenen voor jou geschikt zijn is erg afhankelijk van jouw wensen, behoeften en natuurlijk: je voet. Daarom adviseren wij je om langs te komen in onze winkel voor vrijblijvend en persoonlijk advies.

#1 Durea

Schoenen van het merk Durea zijn voorzien van stevige zolen die zorgen voor extra stabiliteit. Daarnaast hebben ze uitneembare voetbedden, waardoor ze ook te dragen zijn met een eigen zooltje.

welke schoenen voor doorgezakte voeten? - Penninx Schoenen
Durea voor doorgezakte voeten

#2 DL Sport

Het oog wil ook wat! DL Sport maakt sneakers met een hippe en luxe uitstraling. Ze zijn hooggesloten met een goede vetersluiting en een stevige contrefort, voor extra steun.

DL Sport damesschoenen voor doorgezakte voeten
DL Sport voor doorgezakte voeten

#3 Wolky

Schoenen voor doorgezakte voeten moeten een goede pasvorm hebben en comfortabel zitten. Om die reden hebben we het damesmerk Wolky aan deze top 3 toegevoegd. Wolky maakt stevige schoenen met een uitstekende pasvorm.

Top 3 beste herenschoenen voor doorgezakte voeten

Ook voor de heren hebben wij een top 3 van beste schoenen voor doorgezakte voeten geselecteerd. Onze keuze is vooral gebaseerd op: ondersteuning, uitneembare zooltjes, hakhoogte, pasvorm en de hiel versteviging.

Gijs herenschoenen voor doorgezakte voeten
Gijs voor doorgezakte voeten

#1 Gijs

Gijs schoenen wij voorzien van stevige zolen die voor extra steun en stabiliteit zorgen. Daarnaast hebben ze uitneembare voetbedden, zodat ze eventueel te dragen zijn met je eigen zooltjes.

Beste herenschoenen voor doorgezakte voeten?
Een greep uit Gijs!

#2 Dr. Livingstone

Dr. Livingstone is een perfect passende schoen, die zorgt voor comfortabel lopen. Niet voor niets komen onze klanten al 15 jaar op rij terug voor dezelfde Dr. Livingstone schoen. Zeker het proberen waard dus.

#3 Mephisto

Elke Mephisto schoen heeft een verstevigde hiel en uitneembaar voetenbed. Of je nu opzoek bent naar een sportieve of klassieke schoen voor doorgezakte voeten, bij Mephisto zit je altijd goed.

Voor de zomer: dit zijn de beste slippers & sandalen voor doorgezakte voeten

Hoewel een stevige stapper de meeste ondersteuning biedt aan een doorgezakte voet, is het zeker mogelijk om in de zomer een luchtig alternatief te dragen.

De merken Durea en Wolky maken vlotte sandalen die voldoende steun en hakhoogte geven aan een doorgezakte voet. Het grootste deel van hun collectie is voorzien van een uitneembaar voetbedje waardoor de sandalen geschikt zijn om te dragen met steunzolen.

Slippers en sandalen voor doorgezakte voeten
Durea sandalen voor doorgezakte voeten

De collectie van Think bestaat uit elegante slippers met kurken voetbedden.

Doorgezakte voeten verdienen (extra) aandacht

Kom daarom langs in onze winkel in Gemert en laat je adviseren. Onze schoenspecialisten staan voor je klaar.

Route

 

← Terug naar overzicht