Route

Schoenen voor hamertenen, welke zijn geschikt en welke niet?

Blog

Er zijn verschillende standsafwijkingen van de tenen bekend en sommige kunnen vervelende pijnklachten geven. Voor we het gaan hebben over geschikte schoenen voor hamertenen vertellen we je meer over dit veelvoorkomende voetprobleem en hoe wij je kunnen helpen bij het oplossen van eventuele pijnklachten.

Wat zijn hamertenen eigenlijk?

Bij een hamerteen is één gewricht in de teen aangedaan. Het gewricht tussen eerste en tweede teenkootje is gebogen waardoor het naar boven wijst.

Hamertenen voorbeeld Penninx Schoenen Gemert

Bij een klauwteen is daarnaast ook het eindkootje gebogen waardoor het topje van de teen naar de grond wijst.

Klauwtenen voorbeeld Penninx Schoenen Gemert

Beide standsafwijkingen kunnen pijnklachten veroorzaken. Bij het dragen van verkeerde schoenen ontstaat wrijving tussen het uitstekende kootje en de schoen, wat tot drukplekken of wondjes kan leiden. Bij klauwtenen zien we daarnaast ook vaak vervelende eeltplekken op het topje van de teen door de afwijkende stand van het teenkootje.

Wat zijn hamertenen - drukplekken - Penninx Schoenen Gemert

Omdat in de volksmond beide kwalen doorgaans onder dezelfde noemer worden gebruikt, zullen wij in deze blog het woord hamertenen gebruiken voor beide vormen.

Over de oorzaak en oplossingen van hamertenen

Het ontstaan van hamertenen heeft verschillende oorzaken. Artrose, een hallux valgus, een doorgezakte voorvoet en het langdurig dragen van te smalle of te kleine schoenen zijn de belangrijkste. In sommige gevallen ontstaat de klacht door ouderdom of genetische bepaling.

Hamertenen of klauwtenen hoeven niet altijd pijnklachten te veroorzaken, maar wanneer ze dat wel doen is het verstandig om een bezoekje te brengen aan onze winkel.

Schoenen voor hamertenen of klauwtenen - Penninx Schoenen Gemert

Wij bekijken je voeten en looppatroon en bepalen aan de hand daarvan hoe we het beste kunnen handelen. In vrijwel alle gevallen begint de behandeling van hamertenen met een nieuw schoenadvies. Vaak is een stevige, goed passende schoen met voldoende teenruimte de oplossing om de pijnklachten te verhelpen.

Welke hulpmiddelen bij hamertenen

Soms is alleen een ander paar schoenen niet voldoende om de klachten te verhelpen. Wanneer je al te lang op verkeerde schoenen loopt, kan het zijn dat we ook andere hulpmiddelen in moeten zetten.

Met bijvoorbeeld speciale viltjes of ringpleisters kunnen we de pijnlijke plek vrijleggen zodat de klachten direct verminderen. Eelt- en drukplekken zullen dan verdwijnen waardoor de pijn snel afneemt.

Wat zijn de beste schoenen voor hamertenen?

We hebben enkele merken voor je op een rijtje gezet die geschikt zijn om te dragen met een standsafwijking zoals hamertenen:

Durea

Het merk Durea werkt met verschillende breedtematen waardoor we voor elke voet de juiste pasvorm kunnen vinden in hun collectie. Daarnaast hebben zij een speciale lijn waarbij het bovenmateriaal extra makkelijk rond de voet vormt.

De herenlijn van Durea heet Gijs en werkt met dezelfde maatvoering.

Durea voorjaarscollectie 2022 Penninx Schoenen Gemert
Geschikt voor hamertenen: Durea

Xsensible

Ook Xsensible heeft een ideale schoenen voor de gevoelige voet. Dit merk heeft een uniek stretchleer ontwikkelt wat een einde maakt aan drukplekken en eeltvorming door te strakke schoenen.

Wolky

Wolky heeft al jaren een fijne, naadloze klassieker op de markt met extra veel teenruimte in de hoogte én in de breedte waardoor het model prima geschikt is voor dames met hamertenen.

Vrijblijvend passen?

Wil jij ondanks je voetklachten toch rondlopen met fijne en mooie schoenen? Kom dan langs bij Penninx Schoenen in Gemert. Wij geven je vrijblijvend en passend advies voor jouw voeten. Onze schoenspecialisten staan voor je klaar.

Route

 

← Terug naar overzicht