Route

Wat zijn goede werkschoenen voor de horeca?

Blog

Het is bekend dat werken in een keuken en bediening zwaar werk kan zijn. Je bent daarom beter af met een paar goede werkschoenen voor de horeca. Met de juiste werkschoenen voorkom je namelijk pijnklachten en een anti slip zool helpt ongelukken op de werkvloer te voorkomen.

Goede werkschoenen voor de horeca in het kort:

Criterium Beschrijving
Ondersteuning en comfort Deze zijn cruciaal voor horecapersoneel, vooral voor bedienend personeel dat veel kilometers aflegt. Merken zoals Durea, DL Sport en Xsensible Stretchwalkers worden aanbevolen voor hun ondersteuning en demping.
Bescherming Voor medewerkers die te maken hebben met potentieel gevaarlijke situaties, zoals gebroken glas op de vloer, worden schoenen met een verstevigde tussenzool aanbevolen. HKS Safety shoes is een merk dat dit soort veiligheidsschoenen levert.
Anti-slip zolen Deze zijn essentieel voor keukenpersoneel vanwege de mogelijk gladde vloeren. Mephisto is een merk dat vaak schoenen met rubberen zolen produceert, wat een goede grip biedt. Wandelschoenen van bijvoorbeeld Meindl zijn ook zeker het proberen waard.

Wat is belangrijk bij goede horeca werkschoenen?

Het type schoen dat je zoekt is afhankelijk van het soort horecawerk dat je doet. Medewerkers in de bediening maken bijvoorbeeld van al het horecapersoneel de meeste kilometers.

Het belangrijkste criterium voor hun werkschoenen is ondersteuning en comfort. Een stevige schoen die je voeten goed ondersteund, zorgt ervoor dat je je voor de volle honderd procent kan concentreren op je gasten en vermoeide voeten voorkomt.

De beste merken voor horeca schoenen

Horeca werkschoenen met een goede ondersteuning zijn schoenen van Durea en DL Sport. Xsensible Stretchwalkers hebben vooral veel demping en zijn perfect wanneer je in de bediening werkt op een terras.

Op de onderstaande afbeelding zie je de voorjaarscollectie van Xsensible Stretchwalker. Uiteraard hebben we voor zowel dames als heren ook neutrale kleuren zoals zwart, wit of bruin. Bel of mail even voor de beschikbaarheid.

wat zijn goede horeca werkschoenen - xsensible stretchwalker voorjaar 2021 dames

Veilige werkschoenen voor bediening of keukenpersoneel

Als je werkzaam bent in een café dan heb je waarschijnlijk regelmatig te maken met gebroken glas op de vloer. In dat geval is een werkschoen met een verstevigde tussenzool een aanrader. Scherpe voorwerpen kunnen de zool niet door en de voeten blijven beschermd. Moet jij lang staan tijdens je werk en zoek je de juiste schoenen? Klik dan hier voor het advies.

Wij verkopen veiligheidsschoenen van HKS Safety shoes. Afhankelijk van het type schoen dat je kiest, biedt de schoen bescherming aan je voeten tijdens je werkzaamheden.

Werkschoenen voor de keuken? Gebruik anti slip schoenen

Ben je vooral aan het werk in de keuken, dan is het van belang dat je werkschoenen een stevige antislipzool hebben voor goede grip op de gladde keukenvloer. Verder kan je werkgever stalen neuzen adviseren als bescherming tegen vallende voorwerpen. Zeker wanneer je werkt met scherpe messen en zware pannen.

TIP: Zitten jouw huidige werkschoenen niet lekker? Meestal kun je hier iets aan doen. Bekijk onze praktische tips.

Het merk Mephisto werkt vaak met rubberen zolen onder hun schoenen. Rubber is een natuurlijk materiaal met een goede grip en daardoor een fijne antislipwerking. Ook voor dames hebben we geschikte werkschoenen voor in de keuken met anti slip zool.

werkschoenen horeca met anti slip zool - mephisto zwarte herenschoenen

Wandelschoenen als horeca schoenen, een slimme keuze?

Bij het denken aan werkschoenen voor de horeca, komen wandelschoenen misschien niet direct in je op. Toch zijn ze zeker het overwegen waard! Comfort en ondersteuning zijn cruciale factoren voor kwalitatieve werkschoenen en dit zijn precies de kenmerken die goede wandelschoenen ook bieden.

Stel je eens voor dat je aan het eind van een lange dienst nog steeds energie hebt om te lopen, zonder pijnlijke voeten. Wandelschoenen zijn ontworpen voor lange afstanden en ruw terrein, waardoor ze perfect geschikt zijn voor de vele kilometers die je in de horeca aflegt.

“Wandelschoenen bieden ondersteuning en comfort, vergelijkbaar met wat je zou verwachten van topkwaliteit horecaschoenen.”

Een van de merken die opvalt als het gaat om kwaliteitsvolle wandelschoenen, is Meindl. Meindl schoenen zijn bekend om hun stevigheid, duurzaamheid en comfort. Deze elementen maken ze een uitstekende keuze als werkschoen voor de horeca.

Wandelschoenen als horeca schoenen

De voordelen van wandelschoenen in de horeca

Hier is een lijst van voordelen van het gebruik van wandelschoenen als horecaschoenen:

1. Superieure ondersteuning: wandelschoenen zijn ontworpen voor uitdagende omgevingen en bieden daardoor de hele dag door een uitstekende ondersteuning.

2. Verbeterd comfort: dankzij de zachte binnenzolen en goede pasvormen bieden wandelschoenen een hoog niveau van comfort.

3. Duurzaamheid: wandelschoenen zijn gemaakt om slijtage te weerstaan, waardoor ze langer meegaan, zelfs in de meest veeleisende horeca omgevingen.

4. Waterdicht: goede kwaliteit wandelschoenen zijn in de meeste gevallen Gore-Tex uitgevoerd. Dit betekend volledig waterdicht, dus ideaal in de horeca.

Mocht je nog steeds op zoek zijn naar nieuwe werkschoenen voor de horeca, dan zijn wandelschoenen zeker het overwegen waard! Je voeten zullen je dankbaar zijn!

Voor vragen, loop gezellig binnen

Heb je nog vragen of zie je juist door de bomen het bos niet meer? Loop eens de winkel binnen en onze schoenadviseurs zoeken met je mee naar de ideale werkschoen voor jouw horecabaan.

Route

 

Veelgestelde vragen over horecaschoenen

Hieronder beantwoorden we enkele veelgestelde vragen over horecaschoenen, inclusief de voordelen van het gebruik van wandelschoenen in deze sector.

Waarom zijn goede werkschoenen belangrijk in de horeca?

Goede werkschoenen zijn cruciaal in de horeca vanwege de fysieke eisen van het werk. Ze kunnen helpen bij het verminderen van pijnklachten, bieden ondersteuning en voorkomen ongelukken op de werkvloer.

Welke eigenschappen moeten goede horecaschoenen hebben?

Goede horecaschoenen moeten comfort en ondersteuning bieden, voldoende bescherming bieden in potentieel gevaarlijke situaties en antislipzolen hebben voor veiligheid in keukens.

Welke merken maken goede horecaschoenen?

Enkele merken die bekend staan om hun kwalitatief hoogwaardige horecaschoenen zijn Durea, DL Sport, Xsensible Stretchwalkers, HKS Safety shoes en Mephisto.

Kunnen wandelschoenen worden gebruikt als horecaschoenen?

Ja, wandelschoenen kunnen een uitstekende keuze zijn als horecaschoenen. Ze zijn ontworpen voor langdurig comfort en superieure ondersteuning, wat precies is wat je nodig hebt voor een lange werkdag in de horeca.

← Terug naar overzicht