Route

Hoe vind ik comfortabele schoenen voor lang staan?

Blog

Iedereen kent wel het gevoel van vermoeide en pijnlijke voeten na lang staan. Lang stilstaan geeft vaak meer klachten dan het lopen van vele meters. In sommige gevallen is lang staan onvermijdelijk, zoals bij bepaalde beroepen.

Hoe prettig zou het zijn als een paar goede schoenen de klachten grotendeels of helemaal zouden kunnen wegnemen? Nou, dat kan weldegelijk! In deze blog lees je waar je op moet letten bij de keuze van comfortabele schoenen voor lang staan en we geven je voorbeelden.

Waar moet ik op letten?

Enkele aandachtspunten voor een comfortabele schoen zijn de hakhoogte, de lengte- en breedtemaat en het type zool onder de schoenen.

Veel mensen denken dat een geheel platte zool het meest comfortabel is. Het tegendeel is echter waar. Een te platte zool geeft veel druk onder de hiel en forceert de enkels en knieën in een bepaalde stand die veel belasting geeft aan de gewrichten. Beter is het om te kiezen voor een hakhoogte van 2 tot 4 centimeter. Hierdoor is de lichaamshouding vanzelf een stuk meer ontspannen, waardoor er minder snel vermoeidheid optreedt bij lang staan.

Ook de maat van de schoenen is van groot belang. Schoenen die goed passen in zowel de lengte als de breedte houden de voet op hun plek waardoor de voetspieren meer kunnen ontspannen. Wanneer een schoen te groot of te breed is, ben je continu bezig met voorkomen dat je schuift in de schoenen. Een te krappe schoen geeft juist drukplekken en het bijbehorende ongemak. Wij hebben nog meer redenen waarom de juiste schoenmaat belangrijk is.

Verder is het type zool onder de schoenen bepalend voor het comfort bij het staan. Een wat dikkere zool geeft vaak een fijne demping onder de voet die schokken opvangt en de druk onder de voetzool vermindert.

Wat zijn comfortabele schoenen voor lang staan?

Een goed voorbeeld van schoenen die geschikt zijn om lang op te staan zijn de schoenen van het Nederlandse merk Xsensible.

Het bedrijf achter Xsensible heeft al meer dan 100 jaar ervaring in het ontwerpen en produceren van schoenen. Zelf zeggen ze: “Comfort is essentieel voor een optimale loopervaring. De kenmerkende technologieën van Xsensible geven u de bewegingsvrijheid die uw voeten nodig hebben en de energie om langer te kunnen staan.”

Het paradepaardje van het merk is de Stretchwalker. De unieke balanszolen die zij gebruiken zijn ontwikkeld ter verbetering van de natuurlijke lichaamshouding. Bij Penninx Schoenen hebben we zowel Xsensible herenschoenen als damesschoenen.

Ontdek onze herenschoenen

 

Een ander voorbeeld

Een ander Nederlands merk met een kwalitatief hoogstaande schoenencollectie is Durea. Met een keur aan verschillende typen leesten, maten en zolen hebben zij voor vrijwel elke voetklacht een passende schoen om de klachten te verlichten.

Durea dames schoenen

Zool ‘Sophie’ is lichtgewicht, flexibel en heeft een goede demping in de gehele loopzool. Daarnaast passen de modellen met deze zolen heel mooi in het huidige sportieve modebeeld. Zo zie je dat een comfortabele schoen nog steeds vlot en trendy kan zijn.

Als aangewezen excellent dealer van Durea hebben wij een zeer uitgebreide collectie van het merk en alle kennis in huis om je goed te adviseren over welke modellen het best bij je wensen passen. Neem ook eens een kijkje in onze damesschoenen collectie!

Bekijk damesschoenen

 

Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar al onze comfortabele schoenen die geschikt zijn voor lang staan? Kom dan eens langs in onze winkel.

>> Routebeschrijving

← Terug naar overzicht