Route

Help, mijn schoenen zitten niet prettig.. Onze tips!

Blog

Ik durf te stellen dat alle dames ze wel in de kast hebben: zitschoenen. Niks mis mee hoor. Een luxe schoentje, al dan niet met een veel te hoge hak, dat erg leuk staat bij die ene outfit maar waar geen meter mee valt af te leggen. Meestal een maatje te klein gekocht, omdat de eigen maat was uitverkocht. Herkenbaar toch? Je kunt de schoenen laten oprekken in onze winkel, in sommige gevallen verhelpt dit het probleem.

Hoewel we allemaal wel eens schuldig zijn aan de aanschaf van slecht passende schoenen, is het natuurlijk zonde om je pareltjes in de kast te laten staan. Maar hoe lossen we dit nu op?

Nieuwe schoenen inlopen

In de meeste gevallen is het probleem met goed inlopen al opgelost. We weten dat dit voor veel mensen erg lastig is. Voeten zijn soms erg gevoelig en dan valt inlopen van een nieuw paar niet mee.

Een nieuwe schoen is stug van zool en leer en het kost wat tijd om het paar naar je voeten te laten vormen. Een goede manier van schoenen inlopen is ze gewoon elke dag even aandoen. Doe dat bij voorkeur in de ochtend als de voeten nog niet moe zijn.

Trek de nieuwe schoenen aan met sokken of pantykousjes en draag ze een half uurtje of een uurtje. Je zult merken dat je ze iedere dag wat langer aan kunt houden en ze binnen de kortste keren prettig zitten.

Over föhnen en natte kranten

We horen wel eens van klanten dat ze natte kranten in de schoenen doen of de schoenen met de föhn behandelen om ze soepeler te krijgen. Zeker bij leren schoenen is dit een absolute no-go.

Door leer nat te maken zuigt het zich helemaal vol met water, waardoor je verzadigd en stijf leer overhoud én dus een schoen die nooit meer fijn te dragen is.

Föhnen is eveneens af te raden omdat plotselinge temperatuursverschillen scheuren kunnen veroorzaken in het materiaal. Zonde van de nieuwe schoenen. Daarnaast kan het mooie leer van tegenwoordig vlekken geven.

TIP: lees de vijf grootste misverstanden over schoenen op onze website.

Schoenen laten oprekken

Wanneer het echt niet lukt om de schoenen goed in te lopen omdat ze toch te strak zitten of te stug zijn, kom dan even naar onze schoenenwinkel in Gemert.

Wij kunnen de schoenen soepeler maken of zelfs wat breder rekken op de leest. Schoenen oprekken in de lengte is wat lastiger dan het oprekken in de breedte.

Hou er rekening mee dat na het oprekken van de schoenen, het inlopen weer moet worden opgepakt om de juiste pasvorm te behouden. Leer is een natuurlijk materiaal en zal altijd blijven werken. Het regelmatig dragen van de schoenen draagt bij aan het comfort.

Alert zijn op de maat en leest bij het aanschaffen van je nieuwe paar, blijft de allerbeste manier om verzekerd te zijn van comfortabele schoenen.

Wij helpen je graag met de keuze voor een passend paar schoenen. Wij meten de lengte- en breedtemaat en kiezen samen met jou voor leuke schoenen die fijn lopen én leuk staan bij je nieuwe outfit! Bekijk hier hoe wij te werk gaan. Graag tot ziens in onze winkel.

Route ← Terug naar overzicht