Route

Hoe belangrijk zijn goede schoenen voor een gezonde levensstijl?

Blog

Gezonde voeten zijn de basis voor een gezonde levensstijl. Dit maakt goede schoenen dus onmisbaar voor iedereen die waarde hecht aan zijn gezondheid.

Om lekker te kunnen bewegen en te werken aan een gezond en fit lichaam is het belangrijk om voetklachten te voorkomen of indien nodig, te genezen. Hoe je dit doet en hoe wij je daarbij kunnen helpen, lees je in deze blog.

Aspect van gezonde voeten Belang Aanbevelingen
Voetstand Invloed op het hele lichaam, van knieën tot hoofdpijn. Kies schoenen met stevige contrefort en voorgevormd voetbed. Laat afwijkende voetstand beoordelen.
Merken voor betere voetstand Durea (dames), Gijs (heren) Schoenen die goede ondersteuning bieden, geschikt voor verschillende maten en voor steunzooldragers.
Lichaamshouding Voorkomt kromme houding en spierbelasting. DL Sport damesschoenen met variabele hakhoogtes voor een goede houding en drukverdeling onder de voet.
Belasting voor spieren en gewrichten Minimaliseren om blessures te voorkomen. Schoenen met goede demping zoals Xsensible Stretchwalkers voor lagere belasting en spierversterking.
Voldoende beweging Essentieel voor een gezonde levensstijl. Kies de juiste schoenen voor comfortabele wandelingen, gebruik de gegeven tips of raadpleeg een schoenadviseur.

Voetstand

De voetstand heeft veel meer invloed op je lichaam dan je zou denken. Wanneer de voet door een knikstand bijvoorbeeld erg naar binnen zakt, dan zal dat doorwerken in knieën en heupen.

Een slechte voetstand kan op deze manier de veroorzaker zijn van klachten in het gehele lichaam; van knieklachten tot hoofdpijn.

Voorkom daarom standsproblemen met de juiste keuze voor schoenen. Ga voor een stevige contrefort en een voorgevormd voetbed. Wanneer je een afwijkende voetstand vermoedt, laat deze dan beoordelen in een schoenenspeciaalzaak.

Merken voor een betere voetstand

Durea schoenen voor een betere voetstand

De merken Durea voor dames en Gijs voor heren zijn ontwikkeld om de beste ondersteuning te bieden. Door het aanbod in verschillende lengte- en breedtematen is er voor iedereen een passende schoen te vinden. Zelfs voor steunzooldragers zijn deze schoenen geschikt.

Lichaamshouding

De juiste hakhoogte doet veel voor de houding van je lichaam. Een kromme houding kost de spieren veel energie en is daarmee erg belastend. Een slechte houding slijt er op den duur in en dit wordt steeds lastiger te corrigeren. Daarom is het belangrijk om dit te voorkomen door goede schoenen te dragen met de juiste drukverdeling onder de voet.

Een goede, ontspannen houding maakt dat je langer en prettiger kan bewegen met alle gezondheidsvoordelen van dien.

Schoenen voor een betere lichaamshouding

Een goede houding zorgt voor comfortabel bewegen en minder klachten

Het damesschoenen merk DL Sport maakt modieuze sneakers met verschillende hakhoogtes. Wij helpen je kiezen voor de hakhoogte die bij jou past.

Minder belasting voor spieren en gewrichten

Om blessures buiten de deur te houden, is het van belang om de spieren en gewrichten zo min mogelijk te belasten. Training van de spieren is uiteraard aangeraden, maar teveel druk is uit den boze.

Kies daarom voor voldoende demping in de zool om de klappen op te laten vangen door je schoenen ipv door je gewrichten. Ontdek de beste schoenen met een goede demping >

Schoenen voor minder belasting op gewrichten

Xsensible schoenen voor minder belasting op gewrichten

Xsensible Stretchwalkers hebben een speciaal ontwikkelde zool voor extra demping. Die demping zorgt ten eerste voor een lagere belasting voor de gewrichten.

Ten tweede moeten de spieren in voeten en benen extra hard werken voor een goede balans, wat de spierkracht doet toenemen.

Voldoende beweging

Top tip nummer één voor een gezonde levensstijl is: ‘Beweeg!’ Het advies is om elke dag tenminste dertig minuten (sportief) te wandelen.

Een stevige wandeling is niet alleen goed voor je lichaam, maar maakt ook je hoofd leeg. De frisse buitenlucht verjaagt spanningen en geeft daarmee direct voordelen voor je gezondheid.

Voorwaarde is dan natuurlijk wel dat je een ontspannende wandeling kan aangaan, zonder klachten aan voeten of lichaam. Maak bij de keuze voor de beste schoenen gebruik van bovenstaande tips of laat je adviseren door een van onze schoenadviseurs.

Heb je weleens zere voeten na het wandelen? Lees dan dit advies >

← Terug naar overzicht