Route

Voeten opmeten: 5 redenen waarom de juiste schoenmaat belangrijk is

Blog

De juiste schoenmaat… natuurlijk is dat belangrijk, dat snapt toch iedereen? Maar waarom is het juist zo van belang? En waarom moet je regelmatig je voeten laten opmeten? In deze blog leggen wij uit wat de belangrijkste redenen zijn waarom je de juiste schoenmaat moet kiezen.

1. Bijna de helft van de Nederlanders draagt de verkeerde schoenmaat

Waarschijnlijk zijn je voeten als kind regelmatig opgemeten, maar als volwassene laten we dit nog maar zelden doen. Hierdoor draagt een groot deel van de Nederlandse bevolking niet de juiste schoenmaat.

Een derde van de mannen en de helft van alle vrouwen loopt op schoenen die niet passen. Een veel te groot aantal als je het ons vraagt. De meeste mensen denken dat de schoenmaat van een volwassen persoon niet meer kan veranderen en daar gaat het fout.

Kleine veranderingen als een zwangerschap en gewichtstoename of -verlies kunnen al zorgen voor enkele millimeters verschil in de schoenmaat.

2. 50% van alle voetproblemen wordt veroorzaakt door een verkeerde schoenmaat

Bij 40% van de mannen en wel 60% van de vrouwen is een verkeerde schoenmaat de directe oorzaak van voetproblemen. Dit betekent dus ook dat deze problemen makkelijk voorkomen hadden kunnen worden!

Te kleine schoenen geven een grotere kans op afwijkende teenstanden als hamertenen of een hallux valgus. Verder doen te kleine schoenen simpelweg pijn en geven blaren en likdoorns. Te grote schoenen hebben teveel ruimte waardoor je gaat schuiven in de schoenen en er door de wrijving rode plekken en blaren ontstaan.

3. Te grote schoenen geven geen goede ondersteuning

Een te grote schoen kan je voet niet goed ondersteunen. Als je voeten niet worden omsloten door de schoenen heb je geen steun van je schoenen.

Omdat er beweging mogelijk is door te grote schoenen, kunnen de voeten platter of breder worden. Wanneer je voeten al de neiging hebben door te zakken, gaat deze klacht van kwaad tot erger met als gevolg een knikstand die pijn kan geven van kruin tot tenen.

4. Schoenen slijten sneller wanneer ze niet goed passen

Een slecht passende schoen vervormt snel en slijt harder. Te smalle of te kleine schoenen zullen bijvoorbeeld gaan scheuren door de spanning die er op het materiaal staat.

Bij het dragen van te grote schoenen zal de voering gaan slijten door de wrijving en ook de zolen zullen sneller slijten doordat je vaak je voeten minder makkelijk optilt. Zitten je schoenen niet prettig omdat ze niet goed passen? Lees onze tips om dit op te lossen.

5. Laat je voeten opmeten want goed passende schoenen lopen gewoon beter

Een schoen in de juiste maat zit als gegoten. De voeten kunnen ontspannen en je loopt er zo op weg.

voeten laten opmeten - voeten meten bij Penninx Schoenen Gemert

Wanneer laat jij je voeten opmeten?

Had jij gedacht dat je met voeten opmeten zo veel schoen- en voetproblemen kan voorkomen? Als het weer een tijdje geleden is dat jouw voeten zijn opgemeten raden wij dus aan om dit snel weer een keer te laten doen.

In onze schoenenwinkel in Gemert staan onze voetspecialisten jou graag te hulp met het opmeten van jouw voeten in lengte en breedte. Daarnaast kunnen wij jou na deze voetanalyse adviseren over de juiste schoenen die aansluiten bij jouw wensen. Kom eens langs en laat je vrijblijvend helpen voor onze medewerkers.

Route

 

← Terug naar overzicht