Route

Beste schoenen bij achillespees pijn: Een uitgebreide gids

Blog

Regelmatig komen er klanten onze winkel binnen met achillespees pijn. Een blessure die relatief vaak voorkomt en erg pijnlijk kan zijn. Met de juiste aanpak is het mogelijk om de klachten te verlichten. In deze blog leggen we uit hoe achillespees klachten ontstaan en waar je rekening mee kan houden tijdens je herstel.

Wat is een blessure aan de achillespees?

De achillespees is een sterke pees die de kuitspier verbindt aan de hiel.

Achillespees pijn: dit moet je doen tegen de klacht

Bij lopen, rennen en springen helpt de achillespees met de afzet. Deze bewegingen zijn dus ook vaak de boosdoener bij het ontstaan van de klachten. Door te intensief of ongetraind gebruik van de achillespees kan snel een blessure ontstaan.

Wat moet je doen als je last hebt van je achillespees?

Stappenplan bij Achillespees pijn

Een achillespeesblessure komt vaak tot uiting als pijn op of iets boven de hiel die bij belasting heviger wordt. Om ervoor te zorgen dat de pijn niet erger wordt, is het belangrijk om bewegingen die de pijn verergeren te vermijden. In de praktijk zal dat betekenen dat je tijdelijk het sporten moet laten en de achillespezen rust moet bieden.

Hoe geef je pijnlijke achillespezen rust?

Het belangrijkste is om geen bewegingen te maken die de pijn triggeren zoals rennen en springen. Helaas is het onmogelijk om de achillespezen compleet te ontlasten. Daarom is het belangrijk om de juiste voorzorgsmaatregelen te treffen. Een goed passende schoen met de juiste kenmerken, helpen je om klachtenvrij te kunnen lopen tijdens je blessure.

Waar op letten bij het kopen van goede schoenen?

Om ervoor te zorgen dat de achillespees voldoende rust krijgt in de schoen om verder te genezen, moet de schoen aan enkele voorwaarden voldoen:

  • De hakhoogte moet kloppend zijn. De hak mag wat hoger zijn zodat er minder spanning op de achillespees staat. Een te hoge hak kan de klachten op termijn verergeren.
  • De zolen geven de juiste demping. Een harde zool geeft teveel druk op de achillespezen tijdens het lopen, een te zachte zool zet de achillespezen op spanning, wat de genezing niet bevordert. Bekijk de beste schoenen met goede demping.

 

DL Sport ingebouwde hak tegen achillespees pijn
Ingebouwde hak tegen pijn aan de achillespees

Het kiezen van de juiste schoenen bij klachten is een nauwkeurige klus. Kom daarom voor het beste advies voor jouw specifieke situatie naar de winkel. Een van onze opgeleide medewerkers kijkt graag met je mee.

Beste schoenen bij achillespees pijn

De volgende schoenen merken zijn over het algemeen met meest geschikt bij achillespeesklachten. Elke voet is uniek, daarom is er bij voorbaat nooit precies te zeggen wat het beste is voor jouw voet. Bezoek ons daarom voor persoonlijk advies bij specifieke klachten.

DL Sport

DL Sport sneakers voor achillespees pijn

DL Sport schoenen zijn modieus en perfect voor de stijlbewuste dame. Ze onderscheiden zich door hun uitstekende kwaliteit en perfecte pasvorm die maximaal comfort bieden.

Dankzij de ingebouwde hakverhoging en solide contrefort bevorderen ze een rechte houding en wordt de achillespees ontlast. Elk model is voorzien van een verwijderbaar voetbed.

Durea

Durea sneakers voor achillespees klachten

Durea schoenen, beschikbaar in vijf breedtematen, zijn ideaal voor vrouwen met zowel smalle als brede voeten.

Dankzij hun stevige contrefort en optimale hakhoogte helpen ze achillespeesklachten en andere voetproblemen te voorkomen, vooral bij beroepen met veel staan.

Wolky

Wolky tegen achillespees pijn

Het Nederlandse merk Wolky combineert comfort en stijl voor de modebewuste vrouw. Met hun unieke zolen van kurk en memoryfoam bieden ze ultiem comfort en kunnen ze pijn aan de achillespees tegengaan.

Al 40 jaar staat Wolky symbool voor een mix van trend en gemak, getuige hun motto: “Voeten houden van Wolky”.

Hoe voorkom ik pijn aan achillespees?

Wanneer je in het verleden last hebt gehad van een blessure aan je achillespees, is het belangrijk om nieuwe klachten te voorkomen. Dit doe je door het dragen van de juiste schoenen én door het doen van versterkende oefeningen. Spreek gerust een van onze medewerkers aan voor voorbeelden van versterkende oefeningen voor je achillespezen.

Route

 

← Terug naar overzicht