Route

Goede kinderschoenen kopen? Ons advies en veel gestelde vragen

Blog

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de kinderen op schoenen loopt die niet goed passen. Kinderen geven niet snel aan dat een schoen niet prettig zit, dus het is belangrijk om de maat regelmatig op te laten meten in de winkel.

Wat zijn goede kinderschoenen? Kies voor iedere dag een stevige schoen met een goede pasvorm voor je kind. Sportschoenen, regenlaarzen en badslippers worden vaak erg leuk gevonden, maar zijn echter alleen geschikt voor het doel waarvoor ze gemaakt worden. Ze bieden niet voldoende ondersteuning voor dagelijks gebruik.

Ga liever voor stevige, goede kinderschoenen waar ze lekker de hele dag op kunnen rennen en ravotten. Juist op de momenten dat ze lekker druk in de weer zijn is een stevige schoen belangrijk zodat ze niet scheef gaan lopen.

Moet ik smalle of brede kinderschoenen nemen?

Een goede pasvorm is niet alleen afhankelijk van de juiste lengte, maar ook van de juiste breedte. De gemiddelde voet bestaat niet. Ongeveer een kwart van de kinderen heeft een extra smalle voet en twintig procent een extra brede.

In sommige gevallen zie je zelfs kinderen met brede voeten én hoge wreef. Het kan soms knap lastig zijn om een geschikte kinderschoen te vinden.

Een gespecialiseerde schoenenwinkel meet zowel de lengte als de breedte van de kindervoet met speciale meetapparatuur.

Wij verkopen kinderschoenen van de merken Piedro en Twins & Trackstyle in maar liefst vijf verschillende breedtematen, van extra smal tot extra breed.

Wanneer je bij de aanschaf van nieuwe schoenen geen rekening houdt met de breedtemaat en wreefhoogte van de voeten van je kind, kan dat in hun latere leven problemen gaan geven.

Structureel op te grote, te kleine, te brede of te smalle schoenen lopen hindert de ontwikkeling van een gezonde kindervoet.

breedtematen-penninx-kinderschoenen

Waarom zijn goede kinderschoenen van leer?

Het beste materiaal voor schoenen is en blijft leer. Niet alleen het bovenmateriaal, maar ook de voering is bij kinderschoenen bij voorkeur van leer.

Leer is een natuurlijk en flexibel materiaal dat zich helemaal vormt naar de voet voor de allerbeste pasvorm.

Veel kindervoetjes hebben last van (overmatige) transpiratie. Kinderschoenen van leer nemen goed vocht op, waardoor vervelende gerelateerde kwaaltjes minder snel de kop opsteken.

Een goede kinderschoen is stevig en kan tegen een stootje. Leer is erg stevig en blijft met een goede schoenverzorging lang mooi, waardoor het een bijzonder duurzaam materiaal is.

Neem eens een kijkje naar onze kinderschoenen collectie.

Kinderschoenen online kopen: is dat slim?

Per schoen en per merk kan de schoenmaat anders uitvallen. Dit heeft onder anderen te maken met de leest van de schoen en het type zool.

Als wij in onze schoenenwinkel bijvoorbeeld een maat 30 meten bij je kind, ga er dan niet vanuit dat elke schoen in maat 30 hem of haar gaat passen. Wij hebben de maat van elke schoen die we verkopen nauwkeurig vastgesteld en adviseren alleen de best passende schoenen.

Online schoenen kopen is af te raden omdat je van te voren nooit weet hoe de lengte- en breedtemaat van de schoen valt. Daarnaast is het belangrijk dat een schoen van het juiste materiaal is en voldoende stevig is. Allemaal dingen die niet te zien zijn op een computerscherm.

Een kindervoet in de groei is kwetsbaar. Zoals eerder geschreven kunnen slecht passende schoenen op latere leeftijd tot vervelende klachten leiden. Kies dus altijd een gespecialiseerde schoenenwinkel voor goed advies over de schoentjes van je kind.

Je bent altijd welkom voor een meting van de voeten van je kind. Wij meten gratis de lengte en breedte van beide voeten met professionele apparatuur, waarna wij een goed advies kunnen geven over de best gekozen kinderschoenen.

Route

 

TIP: Lees ons koopadvies voor de eerste babyschoentjes van je kind.

 

kinderschoenen_penninxschoenen_gemert

 

← Terug naar overzicht