Route

Eerste babyschoentjes kopen, waar moet ik op letten?

Blog

Vaak is het uiterlijk van een babyschoentje het eerste waar ouders naar kijken. De babyvoetjes zijn nog erg kwetsbaar omdat het voor een groot gedeelte uit kraakbeen bestaat. Je wilt dus, vooral in deze fase, het beste voor het voetje zodat je kind later niet met voetproblemen komt te zitten. Lees hier onze tips bij het kopen van de eerste babyschoentjes: waar je op moet letten.

De eerste babyschoentjes

Gemiddeld loopt een mens zo’n 100.000 kilometer in zijn leven. Dat is tweeënhalve keer rond de aarde. Gek om dat te bedenken als je naar de eerste stapjes van je waggelende dreumes kijkt. Bij de geboorte zijn de botten van je baby voornamelijk nog zacht. Tijdens zijn jeugd veranderd het kraakbeen langzaam in hard bot. Pas aan het einde van de groeiperiode zijn alle botten volledig verbeend.

Met deze feitjes willen we je bewust maken van het belang van goede babyschoenen voor je kindje. Je wil uiteraard het beste voor je zoon of dochter en een goede keuze maken ten gunste van de ontwikkeling van hun kwetsbare kindervoetjes.

Vraag advies bij een speciaalzaak

Het eerste waar veel ouders naar kijken bij het uitzoeken van een paar schoentjes is het uiterlijk. Natuurlijk willen we het liefst een trendy schoentje, maar in de groei is de ondersteuning van de kindervoetjes het allerbelangrijkst. Zeker de eerste levensjaren zijn bepalend voor een goede ontwikkeling van de voeten. Wij adviseren daar goed op te letten bij het kopen van de eerste babyschoentjes.

Veel voetproblemen op latere leeftijd zijn te herleiden naar het dragen van verkeerde schoenen in de jeugd. Schenk daarom vanaf de geboorte aandacht aan de voetjes van je kindje. Wij helpen je daar graag bij! Bekijk hoe wij te werk gaan.

Wanneer je kindje begint te lopen, zie je hem vaak wijdbeens wiebelen om zijn evenwicht te bewaren. Veel jonge ouders maken zich zorgen om de waggelende gang van hun kinderen. Door de snelle groei van hun lichaampje lijken er vaak O-benen of X-benen te ontstaan. In bijna alle gevallen trekt dit weer bij als de groeispurten achter de rug zijn rond de kleuterleeftijd.

Wanneer je twijfelt over de stand van de voetjes of het lopen van je kindje, vraag dan advies in de winkel. Onze gespecialiseerde schoenadviseurs kijken met je mee en kunnen indien nodig kleine aanpassingen maken aan de schoentjes of spierversterkende oefeningen meegeven.

Alvast een kleine tip van ons: laat je kindje lopen op een zachte, oneffen ondergrond zoals gras en zand. Hierdoor worden hun spieren sterker en het evenwicht getraind.

Eerste schoentjes, waar moet je op letten?

Op het moment dat je kindje het lopen echt onder de knie heeft en steeds meer op harde ondergronden zoals een tegelvloer of houten vloer loopt, zijn schoentjes noodzakelijk. Vanaf dat moment hebben de voeten bescherming en ondersteuning nodig. Kies bij de aanschaf van de eerste babyschoentjes voor een natuurlijk materiaal zoals leer. Leer ademt en vormt zich naar de voetjes van je kind.

Verder is het belangrijk dat de voeten goed worden opgemeten in een gespecialiseerde schoenenzaak. De voetjes zijn nog volop in de groei en zowel een te grote als te kleine schoen belemmert het ontwikkelingsproces van de voetjes. Behalve de maat, is ook de breedte belangrijk en uiteraard de pasvorm van de schoen. Bekijk ook waar je op moet letten bij het kopen van goede kinderschoenen.

Wees welkom in onze winkel voor een gratis vakkundig (maat)advies. Wij helpen je kindje graag aan de beste schoentjes voor zijn of haar voet. Kom eens gezellig samen naar onze winkel voor vrijblijvend advies. Of neem een kijkje in onze kinderschoenen collectie.

Route

 

← Terug naar overzicht