Route

Wat zijn de beste schoenen voor je voeten?

Blog

Regelmatig krijgen wij klanten in de winkel die vragen om de allerbeste schoenen. Het bestaan van dé allerbeste schoen is een hardnekkig vooroordeel dat rondgaat in zowel onze klantenkring als onder behandelend therapeuten. Helaas leidt dit vooroordeel regelmatig tot miskopen en in enkele gevallen zelfs tot een toename van de klachten.

Meest voorkomende fouten bij de keuze voor een goede schoen

Hieronder geven we een aantal voorbeelden van veelvoorkomende fouten bij klanten.

“Ik kom ‘Merk X’ kopen want mijn buurvrouw had altijd pijn aan haar voeten en sinds haar nieuwe schoenen loopt ze weer als een kievit!”

Wij geloven je buurvrouw op haar woord als ze zegt dat ze nooit fijnere schoenen heeft gedragen dan die van ‘Merk X’. Maar misschien heeft je buurvrouw wel een heel brede, gevoelige voet waardoor zij veel baat heeft bij het brede en soepele merk. Maar jouw smalle voet, zwemt in de schoenen en zal er dus geen steun van krijgen.

“Mijn therapeut heeft ‘Merk Y’ geadviseerd. Andere merken wil ik niet passen.”

Een therapeut heeft vaak een lijstje met eisen waaraan de schoenen moeten voldoen. Wij zijn bekend met de meeste voetproblemen en weten prima raad met de adviezen van de behandelaar. Bekijk de voetproblemen waarmee wij bekend zijn en lees het advies >

Het is jammer om bij voorbaat merken uit te sluiten. Het kan namelijk zijn dat ‘Merk X’ beter aansluit bij hetgeen jouw voeten nodig hebben, of bijvoorbeeld beter geschikt is voor de eigen zooltjes. De wisselwerking tussen de kennis van je behandelaar over jouw voeten en onze kennis van speciaalschoenen is juist erg waardevol gebleken.

“Ik draag altijd ‘Merk Z’ in maat 40. Passen is niet nodig, pak ze maar in!”

Er is veel verschil tussen de verschillende schoenmerken en zelfs binnen een merk kunnen er maatverschillen tussen de modellen voorkomen. Een andere zool of een ander materiaalsoort geeft bijvoorbeeld al een andere pasvorm.

Uitneembaar voetenbed durea sneakers

In dit geval geldt dus: meten is weten en passen een noodzaak. Ook je voeten veranderen continue. Daarom meten wij de voeten bij elk bezoek en bespreken we eventuele voetproblemen.

Hoe kies je de beste schoenen voor je voeten?

Elke voet is anders en daarom is voor niemand de beste schoen hetzelfde.

Met dertig jaar ervaring kunnen wij nog altijd niet blind de best passende schoen voor onze klanten kiezen. Dit hangt namelijk van meerdere factoren af zoals de bouw van de voet, de stand van de voet, de manier van lopen en het doel waarvoor je de schoenen wil aanschaffen.

Bij de zoektocht naar jóuw beste schoen, gaan wij als volgt te werk

Stap 1.
We bekijken de voeten en bepalen de lengte en de breedte. Met een aanbod van schoenen in vijf verschillende breedtematen en lengtematen in halve maten opbouwend, is er voor elke voetmaat een geschikt model te vinden.


De breedte van je voet is bepalend bij het kiezen van de juiste schoenen

Stap 2.
Tijdens het meten van de voeten komen eventuele voetproblemen aan het licht, zodat we die kunnen meenemen in het adviesgesprek. Door een beoordeling van het eigen (reeds gedragen) paar schoenen komen we veel te weten over de stand van de voet.

Met de keuze tussen stugge en soepele zolen, elastische materialen of juist stevig gladleer, hoge en lage modellen, enz. kunnen wij goed inspelen op de specifieke behoeften van jouw voeten.

Stap 3.
Door goed te luisteren naar de wensen van onze klanten, proberen wij zoveel mogelijk van hun verlanglijstje af te vinken.

Of je nu op zoek bent naar een makkelijke schoen om op te werken, een stevige stapper voor lange wandelingen, of juist een eleganter schoentje voor een gelegenheid, vaak is je persoonlijke smaak prima te combineren met de juiste pasvorm.

Wij hebben als gespecialiseerde schoenenzaak dus alles in huis om jouw beste schoenen te vinden. Kom gezellig langs in onze winkel.

Route

← Terug naar overzicht