Route

3 redenen waarom schoenspanners onmisbaar zijn

Blog

In deze blog leggen we uit waarom schoenspanners onmisbaar zijn in jouw schoenen. Maar wat bedoelen we eigenlijk met schoenspanners en wanneer moet je ze gebruiken? Je leest het hieronder.

Wat zijn schoenspanners?

Een schoenspanner is een leestvorm met een veer waarmee je de schoen op spanning kunt zetten.

Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Zo zie je bijvoorbeeld kunststof schoenspanners maar ook van schuim of hout. De betere zijn gemaakt van (ceder) hout en zie je daarom in de betere schoenenwinkels terug.

wat-zijn-schoenspannersWanneer schoenspanners gebruiken?

Wanneer ze van belang zijn hangt af van hoeveel je afwisselt tussen schoenen en hoeveel waarde je eraan hecht.

Schoenen blijven namelijk het langst goed en mooi wanneer je schoenspanners gebruikt.

Heb je maar één paar schoenen? Dan raden wij ten zeerste aan om houten schoenspanners te gebruiken.

Waarom? Omdat het transpiratievocht in de schoen niet volledig op kan drogen wanneer je schoenen ’s avonds uittrekt en ‘s ochtends weer aan doet.

Het zuur van het transpiratievocht blijft hiermee in het leer en tast daardoor de gehele binnenkant aan.

Hout heeft een onttrekkende werking. Wij zeggen ook wel dat houten schoenspanners bijdragen aan de “inwendige” verzorging van schoenen.

Vind je die plooien in je schoenen maar lelijk en hecht je veel waarde aan je nieuwe schoenen? Dan zijn schoenspanners de ideale oplossing.

Vanwege de spanning trekt een schoenspanner namelijk plooien uit je schoenen en daarom blijven ze mooi.

Waarom schoenspanners een must-have is

Zijn schoenspanners niet ouderwets? Klopt, maar niet alles van vroeger is om te vergeten. Ze zijn superbelangrijk als jij de levensduur van je schoenen wilt verlengen. Aanrader dus bij schoenen met een hoger prijskaartje. Hieronder 3 goede redenen waarom schoenspanners onmisbaar zijn.

1. Zeg vaarwel tegen transpiratievocht

Het merendeel van je zweetklieren zitten op de huid van je voet. Daarom vullen jouw voeten gemakkelijk één glas aan zweet per dag.

Bij schoenen van leer wordt het transpiratievocht grotendeels opgenomen en verdampt, maar er blijven altijd vochtdeeltjes achter die niet volledig verdampen.

Daarom is het aan te raden om, zeker bij overmatige transpiratie, houten schoenspanners te gebruiken.

Hout heeft een onttrekkende werking en daardoor zullen je schoenen 5 keer zo snel drogen. Wel zo fijn om die nare luchtjes te vermijden en alle zuren uit het leer te onttrekken!

2. Pasvorm behouden

Herken jij dat ook? Schoenen waarvan de neuzen omhoog gaan staan, wanneer schoenen zijn gedragen?

Door gebruik te maken van schoenspanners voorkom je dit. Daarnaast is het belangrijk om je pasvorm te behouden en het leer niet zijn eigen gang te laten gaan.

Vooral bij (heren) schoenen waarbij lederen zolen zijn toegepast is het belangrijk om ze te gebruiken. De harde lederen zolen zijn na het opdrogen namelijk niet meer terug te buigen en dat is zonde van je schoenen.

schoenspanners-pasvorm

3. Nooit meer plooien

Nog een ander probleem zijn die lelijke plooien. Net nieuwe schoenen gekocht, nog maar een paar dagen gedragen en nu al plooien te zien in de bovenkant van het leer. Irritant!

Door schoenspanners te gebruiken, kun je dit gedeeltelijk voorkomen.

Let er wel op dat je ze in de juiste maat koopt. Heb je maat 38 in je dagelijkse schoenen? Dan pak je ook maat 38 van schoenspanners.

Heb je maat 38,5 in je schoenen? Omdat schoenspanners er niet in halve maten zijn, adviseren wij om ze net iets groter te pakken dan je schoenmaat, maat 39 dus.

Handige tip: doe schoenspanners in je schoenen tijdens het poetsen

Ben je nog steeds aan het lezen? Goed bezig! Wij geven jou een extra tip om je schoenspanners te gebruiken.

Door ze in je schoenen te doen tijdens het poetsen, trek je direct alle plooien uit je schoenen. Dit is ideaal bij het aanbrengen, uitpoetsen en inwrijven van de schoenpoets.

Daarnaast is het ideaal om de veer vast te houden wanneer je de schoenen nog vochtig zijn van het poetsen.

>> Lees hier meer tips bij het poetsen en onderhouden van jouw schoenen

Verleng de levensduur van je schoenen

In onze schoenwinkel hebben we goede houten schoenspanners in diverse maten voor maar €13,95. Kom eens langs voor advies en ervaar wat ze doen met de levensduur van jouw schoenen.

>> Routebeschrijving

Woon je niet in de buurt van Gemert? Dan sturen wij ze op. Bestellen kan via 0492-366200 of info@penninxschoenen.nl

← Terug naar overzicht