Route

Schoenen voor diabetes voeten? Ons koopadvies

Blog

Heb je diabetes en loop je wondjes en blaartjes? Krijg je maar geen leuke, comfortabele schoen gevonden? Wij snappen dat het lastig is. Daarom helpen wij je in deze blog met koopadvies voor de juiste schoenen voor diabetes voeten.

Koopadvies voor diabetes schoenen:

1. Ga voor schoenen met een stevig contrefort

Met een stevig contrefort bedoelen we een stevige hielvoering. De functie van een stevig contrefort is om de hiel op de juiste plek te houden. Dit maakt het lopen gemakkelijker en zal minder vermoeide voeten geven aan het eind van de dag.

Damesschoenen met stevig contrefort
Damesschoenen met stevig contrefort

2. Vermijd naden en stiksels

Naden en stiksels kunnen enorme irritaties geven aan je voeten. Bij diabetes is de voet namelijk extreem gevoelig. Ga daarom voor een schoen met ten minste een naadloze voering en het liefst geen stiksels.

In onze winkel hebben we een breed assortiment in schoenen met (speciale) diabetesvoering. Deze voering is helemaal vrij van vervelende naadjes en stiksels. Dankzij de antibacteriële werking van deze diabetesvoering voorkom je infecties.

Schoen met diabetes voering Xsensible schoenen met diabetes voering
Voorbeeld van schoenen met diabetes voering

3. Voldoende ruimte, maar niet té!

Belangrijk bij diabetes is dat er voldoende ruimte in bij de voorvoet aanwezig is. Dit geeft extra bewegingsvrijheid en comfort tijdens het lopen. Ook moet er voldoende ruimte zijn voor het dragen van eigen (steun)zooltjes. Is het voetbed uitneembaar? Dan is dat helemaal perfect. Vervang het originele zooltje voor je eigen zooltje en je bent klaar om te gaan. Zo hoef je jezelf niet druk te maken om de pasvorm bij het verwisselen van de zooltjes.

Pas wel op voor te veel ruimte. Dit kan resulteren in verschuiving in de schoen wat een absolute no-go is omdat het nog meer voetklachten kan geven.

4. Draag het liefst schoenen met hoge sluiting

Door hoge schoenen te dragen voorkom je dat er tijdens het lopen steentjes of vuil in de schoen terecht komt. Je verlaagd hiermee het risico van blaasjes of wondjes aan de voet.

Schoenen met een hoge sluiting bieden ook nog eens extra steun wat het draagcomfort bij diabetes verhoogd. Wanneer je een hoge ritssluiting hebt, past dan op voor irritaties van de rits of andere stiknaadjes.

EXTRA TIP: Een veelvoorkomend probleem bij de diabetische voet is neuropathie. Neuropathie is een beschadiging van de bloedvaatjes en zenuwen waardoor je minder gevoel hebt in de voeten. Hierdoor worden wondjes vaak pas laat opgemerkt en kunnen ze makkelijk gaan ontsteken.

Loop daarom bij diabetes niet op blote voeten. Door het verminderde gevoel in de voeten, kunnen de voeten mogelijk vervormen wat ook weer irritatie tot gevolg heeft.

Wat zijn diabetische schoenen?

Wij snappen dat het lastig is om de juiste schoen te kopen. Daarom hebben we een diabetische schoen omschreven in een notendop. Een diabetische schoen heeft ten minste de volgende vier eigenschappen:

Stevige hielsluiting: dit zorgt voor steun en vermindert het gevoel van vermoeide voeten.
Naadvrij: diabetische schoenen zijn ten minste vrij van naden en hebben bij voorkeur een diabetes voering. Dit voelt lekker zacht aan de voet.
Goede pasvorm: een goede pasvorm wil zeggen, een schoen die past bij jouw voettype.
(Half)hoge sluiting: we willen natuurlijk geen vervelende steentjes of vuil in de schoenen. Een hogere sluiting verkleint dit probleem.

Wat zijn goede schoenen bij diabetes?

Voor zowel dames- als heren die last hebben van diabetes hebben wij een ruim aanbod in speciale diabetesschoenen. Voorbeelden van merken die geschikt zijn voor diabetes voeten zijn Xsensible, Durea, Gijs, Waldläufer en Ströber.

durea boots diabetes voeten - leuke schoenen voor diabetische voet
Leuke boots van Durea die goed zijn bij diabetes

Leuke schoenen voor diabetes voeten kopen?

Onze specialisten staan voor je klaar. Vind je het moeilijk om de juiste schoen te vinden? Hopelijk helpt ons koopadvies je een handje. Zo niet, kom dan naar onze schoenenwinkel in Gemert. Je kunt vrijblijvend schoenen komen passen, je bent tot niks verplicht.

Graag tot ziens!

Route

← Terug naar overzicht