Route

Penninx Schoenen 25 jaar!

Nieuws

Penninx Schoenen al 25 jaar trouw aan heldere visie
‘Pasvorm is altijd de basis’

GEMERT – Een passie voor kwalitatief hoogwaardige schoenen met een uitstekende pasvorm. Dat is de basis waar Penninx Schoenen al 25 jaar op draait. De winkel aan de Gemertse Nieuwstraat viert haar verjaardag gedurende de hele maand september met tal van acties.

Door Siel Peijs

“Schoenen moet je aanvoelen”, vat Marianne Verhagen-Penninx de visie bondig samen die zij samen met haar man Hans Verhagen al 25 jaar hanteert. In september 1993 openden zij de deuren van Penninx Schoenen, aan de Nieuwstraat in Gemert. En hun grondgedachte zijn ze sindsdien altijd trouw gebleven, vervolgt Marianne: “Wij willen goede schoenen verkopen. De basis is altijd de pasvorm. Dat betekent schoenen in verschillende wijdtes en met een verschillende leest. We hebben een mooie, gevarieerde collectie van grote merken. Floris van Bommel, Durea, Wolky en Mephisto verkopen we bijvoorbeeld al 25 jaar. En al onze schoenen zijn natuurlijk uitgevoerd in leer.”
Dat wordt gewaardeerd. Penninx Schoenen heeft een grote en trouwe klantenkring, die de winkel vanuit de wijde omgeving van Gemert weet te vinden. Persoonlijk advies en aandacht zijn belangrijke trekpleisters, vermoedt Marianne: “Wij meten de voeten op en we doen de schoenen aan. Dat gebeurt bijna nergens nog. En we kunnen aanpassingen aan de schoenen doen. We willen zeker weten dat mensen met een goed gevoel de winkel uitlopen.”
Een belangrijk deel van de collectie, die bestaat uit schoenen van onder meer Piedro, Twins en Trackstyle, ShoesMe en Giga, wordt gevormd door kinderschoenen. “Voor veel kinderen zijn wij de winkel met de glijbaan”, wijst Marianne op een speeltoestel midden in de zaak. “Ouders komen bij ons omdat wij advies kunnen geven over de ontwikkeling van de voetjes. En welke schoen daar het beste bij past. Het grappige is dat we nu ouders in de winkel krijgen die hier vroeger als kind zelf kwamen.”
Marianne kreeg het ‘schoenenvirus’, zoals ze het zelf noemt, van huis uit mee. “Ik ben tussen de schoenen geboren”, legt ze haar voorliefde uit. “Al op mijn veertiende stond ik in de winkel van mijn ouders. Voor mij was het duidelijk dat ik die wereld in ging.” Die ouders, Anton en Ria Penninx, begonnen zestig jaar geleden met een orthopedisch bedrijf. In 1962 werd de orthopedie uitgebreid met de verkoop van schoenen, speciaal voor steunzolen en supplementen. “Want die waren in de omgeving niet te krijgen”, zegt Marianne. “Daar is de winkel uit ontstaan. In 1993 zijn Hans en ik vervolgens voor onszelf gestart. We wilden een volwaardige schoenwinkel. Met meer merken en meer modieuze schoenen.”
Dat is komende maand dus exact 25 jaar geleden. In die tijd maakte Penninx Schoenen een duidelijke ontwikkeling door. Waar Marianne en Hans startten met één vaste kracht, bestaat het team tegenwoordig uit vijf vaste medewerkers. “Paul, Angeliek. Marieke, Marian en Maurice”, somt Marianne op. “Zij zijn een belangrijk factor in onze zaak. Zij hebben de passie van ons meegekregen.” En ook de winkel zelf ging, vanzelfsprekend, met de tijd mee. Afgelopen zomer nog werd het interieur van een frisse, modieuze uitstraling voorzien waarin de nieuwe collectie alweer staat te prijken. “Vooruitlopend op onze verjaardag”, lacht Marianne. Die verjaardag wordt komende maand gevierd met tal van acties, zoals een mini-fotoshoot voor kinderen op vrijdag 7 en zaterdag 8 september. “Maar heel de maand is het feest”, besluit Marianne Verhagen-Penninx. “Want we hebben ons jubileum vooral te danken hebben aan de klanten die ons vanuit de omgeving nog altijd weten te vinden. Mensen moeten gewoon onze website of facebook-pagina in de gaten houden om te zien wat we voor ze in petto hebben.”

www.penninxschoenen.nl
facebook.com/penninxschoenen

← Terug naar overzicht